Value Engineer

 

Wil jij werken bij de kampioen van Nederland en onderdeel worden van ons prijswinnende ontwikkelingsteam?


Wat houdt de functie van Value Engineer in?
De afgelopen 8 jaar zijn de cv-ketels van ATAG Verwarming gekozen tot de beste! Om ons succes te vergroten, zoeken we een professional die ons gaat helpen met de verdere evaluatie van onze producten.

Als Value Engineer ben je verantwoordelijk voor alle producten en projecten die te maken hebben met kostprijsverlaging. Hiervoor ben je op een breed werkgebied actief: van het opstellen van specificaties tot en met het uiteindelijk valideren van onderdeel-, componenten- en systeemgroepen. Je werkt op een procesmatige wijze binnen projectteams die werken aan nieuwe systemen en/of compleet nieuwe toestellen of producten. Kleinschalige projecten voer je zelfstandig uit, dit betreft bijvoorbeeld wijzigingen binnen een systeem. Ook pak jij de rol van projectleider en zal je leidinggeven en verantwoordelijk zijn voor het resultaat van diverse projecten en projectteams.

Het werk is veelzijdig en bovendien bevordert de manier van werken een grote mate van betrokkenheid bij het te ontwikkelen product.


Waar ga je werken als Value Engineer?
ATAG Verwarming Nederland B.V. is al meer dan 60 jaar een A-merk in Nederland als fabrikant en leverancier van hoogwaardige cv-toestellen en zonne-energiesystemen. ATAG is de enige Nederlandse cv-fabrikant die al 8 jaar op rij, het predicaat "Beste uit de Test" mag voeren volgens de Consumentenbond. Een nog niet eerder vertoonde prestatie!
ATAG Verwarming bedient hiermee zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Deze prijswinnende cv-ketels worden naast in Nederland inmiddels in vele andere Europese landen alsmede in Amerika en Azië verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde, waar ruim 200 medewerkers zich inzetten voor de ontwikkeling, fabricage, service en verkoop van de producten.

ATAG Verwarming is te typeren als een platte en informele organisatie waar meedenken en ondernemerschap nog worden gewaardeerd. Onze mensen maken allemaal onderdeel uit van de warme, passievolle 'familie' waar vakmanschap een heel belangrijke rol speelt.

Sinds 2014 maakt ATAG Verwarming deel uit van Ariston Thermo Group, een wereldspeler op het gebied van verwarming en warmwaterbereiding. Wereldwijd - in meer dan 150 landen - worden 7,2 miljoen producten verkocht. Ariston Thermo heeft 6.600 medewerkers, kent 46 eigen vestigingen en 7 vertegenwoordigingen in 31 landen. Kortom, ATAG Verwarming is een groeiend, financieel gezond en wereldwijd opererend bedrijf met volop kansen voor jouw toekomst!


Hoe ziet de afdeling R&D eruit?
ATAG Verwarming vindt innovatie erg belangrijk. Sterker nog, innovatie is de drijfveer bij het ontwikkelen van onze producten. Innovatie begint op de afdeling Ontwikkeling/R&D. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, testen en keuren van cv-toestellen en aanverwante producten. Het team bestaat uit 19 sterk betrokken engineers die werken in de disciplines projectleiding, elektronica, constructie, testlaboratorium en prototypebouw.

De kracht van het Ontwikkelings-/R&D-team wordt bepaald door de gezamenlijke gedrevenheid een hoogwaardig product te ontwikkelen waarbij jij met je individuele kwaliteiten een belangrijke rol gaat spelen. Efficiency en performance zijn hierin bepalend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande technologieën, die geïntegreerd worden in nieuwe warmteoplossingen. Ook de bestaande producten worden continu verbeterd en geschikt gemaakt voor alle groei- en kernlanden. Hierbij ligt voortdurend de focus op kostprijsverlaging, ofwel Value Engineering.

Wat vragen wij van jou?
Jij bent een creatief en optimistisch persoon die graag in een voortrekkersrol samen met collega's elke uitdaging aan wil gaan. Je staat voor vernieuwing en je denkt (altijd) in kansen. Ook ben je slagvaardig en weet je mensen met je mee te krijgen.

  • Je hebt minimaal een relevante HBO/TU opleiding afgerond, bijvoorbeeld de richting Technische Natuurkunde;
  • Je hebt enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt kennis van de markt in de vorm van technologische ontwikkelingen;
  • Je bent doortastend en resultaatgericht;
  • Je hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en werkt goed met anderen samen om de teamdoelen te bereiken;
  • Je kunt je eigen werk goed structureren en onderscheidt hoofd- van bijzaken;
  • Ervaring in de branche en/of met warmtepompen is een pré.

Wat bieden wij jou?
ATAG Verwarming biedt een aantrekkelijk pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt vastgesteld op basis van achtergrond en ervaring.
ATAG Verwarming vindt het belangrijk dat haar medewerkers in staat worden gesteld zich verder te ontwikkelen. Zij faciliteert daarom opleidingen en moedigt persoonlijke groei aan.

 

Interesse?
Marc Zweers is jouw contactpersoon! Heb jij interesse of wil jij meer weten over deze functie? We nodigen je van harte uit om eens vrijblijvend contact op te nemen met Marc Zweers. Dit is mogelijk via atagverwarming@craftin.nl of telefonisch op 06 - 281 713 46.

ATAG Verwarming
Nederland B.V.

Galileïstraat 27
7131 PE Lichtenvoorde


Interesse in één van onze vacatures?